Аксесоари

Външна подпрозоречна дъска

Поставянето на външен перваз ви спестява обработването на зида отвън със строителни материали като например теракот, мрамор и други. Первазът спомага и за по-ефективно водоотливане на влагата, тъй като има изразен фабричен наклон. Монтира се към касата на прозореца. Предлагат се в бяло, златен дъб и боядисани в цвят според Вашите предпочитания.

Вътрешна подпрозоречна дъска

Подпрозоречните дъски са начин на естетически вид и трайност на зоната около прозорците. Лек и здрав, подходящ за интериора в традиционен и модерен вид.

Особености подпрозоречните первази:

  • Висока механична устойчивост: устойчивост на удар, вдлъбнатини, драскотини и износване.
  • Устойчивост на почистващи препарати, използвани в домакинството.
  • Устойчивост на UV лъчи – не променя цвета си при излагане на слънчева светлина.
  • Топлоустойчивост – дори и при пряка слънчева светлина не се нарушават.

Мрежи против насекоми

Противонасекомни мрежи са задължителен атрибут към всеки един прозорец, използван често за проветряване. Те гарантират спокойствие през горещите дни, като ефективно защитават от всички видове досадни насекоми.

Материалът, от който се изработват водачите, ролките и рамките е алуминий, прахово боядисан в желания от клиента цвят (бял, RAL или дървесен фладер). За различните видове комарници се използват и различни профили. Всички видове комарници се монтират от външната страна на дограмата. Мрежата е негорима и устойчива на атмосферни влияния, тя държи насекомите вън, без да намалява видимостта или светлината.

Общи характеристики на противокомарните мрежи:

  • универсални – могат да се използват за прозорци и врати;
  • не изискват почти никаква поддръжка;
  • не пречат на гледката и не заемат допълнително място, мрежата е почти негорима;
  • предлагат се във вариант със и без рамка;
  • рамките са в различни цветове, произведени са от висококачествени материали, които гарантират тяхната дълготрайност.

Видове комарници:

Статични /неподвижни/ противонасекомни мрежи:

Подходящи са за всички видове прозорци, без пречки за нормалната експлоатация и почистване на прозореца, като стои неподвижно закрепен към дограмата. Най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението – бани, санитарни възли, складове.

Противонасекомни мрежи на панти:

Комарните мрежи на панти са надеждни и удобни. Подходящи са както за прозорци така и за балконски врати. Техното удобство е, че могат да се свалят и прибират през зимния период. Рамката е като при статичния комарник с панти и се затваря с шнапер или магнит.

Ролетни противонасекомни мрежи:

Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца. В зимните месеци мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене, както и от резките пориви на вятъра.

Плисе комарник е конструирана за прозорци и врати с хоризонтално или вертикално приложение, като представлява модерна алтернатива на стандартните модели комарници. Комарниците от тип плисе са удобни, защото могат да бъдат прибирани като заемат удивително малко място при сгъване.

Това е негорима мрежа тип акордеон с кевларен шнур за висока издръжливост. Долният алуминиев водач позволява лесно преминаване, а поставянето на пластмасов улей улеснява процеса още повече.

Отваряем комарник с напрегнати панти е подходяща за балконски и други входни врати. Противонасекомната мрежа се отличава с високата си якост благодарение на подсиления алуминиев профил и възможността за избор на материал за мрежата (фибростъкло или алуминий).

Наличието на панта позволява незабавно връщане на пружината, а магнитите осигуряват по-удобното използване и сигурно затваряне на комарника.