Стъклопакети

Стъклопакети

Както винаги, нашата цел е да предложим красиви, трайни и изгодни решения, които да направят от къщата дом. За да изберем най-подходящия продукт е добре да сме информирани и запознати с принципа на работа на всеки негов аспект.

В обичайния случай стъклопакетът заема между 75 % и 90 % от площта на целия прозорец. Качеството, материалите и технологията на сглобката на профилите е от огромно значение за функционалността на прозорците, но стъклопакетът има централна роля в крайния резултат.

Качественото стъкло има пряко отношение към топло и шумо–изолацията в дома, офиса, обекта.

Материалите, използвани за направата на съвременните високотехнологични модели стъклопакет са няколко основни вида:

  • обикновено (бяло) стъкло
  • орнаментно стъкло
  • нискоемисионно (К)
  • цветно стъкло
  • високоенерийно (четирисезонно)
  • огледално

В зависимост от специфичните нужди и индивидуалния избор, стъклата могат да се съчетаят в различни ефективни комбинации.

Какво представлява стъклопакетът

Добрият стъклопакет е дългосрочна инвестиция, която е от голямо значение за ефикасността на вашите прозорци.

Стъклопакетът представлява два или повече листа стъкло със сходни или различни качества и характеристики, които се сглобяват на определено разстояние едно от друго.

Стъклата са на определено разстояние едно от друго, монтирани в разпределителна (дистанционираща) рамка. Тази рамка може да има различни размери, в зависимост от нуждите на обекта. Пространството между стъклата, се запълва с абсорбиращо вещество. По този начин се предотвратява появата на влага. Залепването на стъклата за рамката се прави с обичайно с бутил. След тази обработка могат да се ползват силикони и хотмел. Така отличната херметичност и изолация на конструкцията са гарантирани, за да може стъклопакетът да отговаря на определените изисквания за топло и шумоизолация.

Как да изберем стъклопакет

Няколко са най-важните фактори, които могат да наклонят везните в една или друга посока при избора на стъклопакет. От сериозно значение е „изложението“ – т.е. географското положение на прозореца. Важно е да се има предвид какво е общото предназначение на сградата. Различни варианти могат да се предложат при жилищни, офис, административни сгради, за търговски обекти и т.н.

Тези фактори до голяма степен определят типа на стъклопакета. Сред най-често използваните и доказано ефективни варианти са нискоемисионни (К) стъклопакети. Те са особено енергийно ефективни, като трайно задържат топлината в помещенията стаята и намаляват загубата ѝ до впечатляващите 60+%.

Всесезонните нискоемисионни стъкла също са предпочитан вариант в много случаи. През зимата този тип стъклопакет успява да усвои до 70% топлина от UV лъчите, като осигурява отличен микроклимат без загуба на енергия през всички сезони.